Autor |
Wiadomość |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:26 pm Posty: 3853 Lokalizacja: Bydgoszcz
|
 Re: Gwałt - opinie PO przeczytaniu
Również skończyłam. Podobało mi się. Po poprzednich (ostatnich) książkach uważam, że jest najbardziej chmielewskie. I autentycznie się uśmiałam, gdy zeznawał w sądzie bodajże Wojciechowski. Akurat siedziałam w onkologii w poczekalni i jedna pani mnie zaczepiła co też czytam, że tak podskakuję i prycham. Łyknęłam ją w jeden dzień, więc znów uważam, że nieźle. Nie potrafię powiedzieć czy aż tak było i czy tak wyglądały sprawy sądowe. Możemy tylko się cieszyć, że jeśli tak było, to jesteśmy szczęściarzami, że nie na nas padło. Ale to już inna inszość. Gdyby było napisane ciut inaczej, to ten sąd byłby bardziej strawny. Też wyłuskałam te same lepsze wątki, ale już o nich było pisane. Dla mnie ta książka OK.
_________________ Jak pięknym bywa człowiek, gdy do przebaczenia głowę chyli.
W życiu niewiasty rozróżnić można siedem okresów: niemowlę, dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta i młoda kobieta.
|
pt lip 29, 2011 6:59 am |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: czw kwie 10, 2008 2:08 pm Posty: 1896 Lokalizacja: wielkopolska
|
Przeczytałam. Była niezła, parę razy się pośmiałam. Lekka, przyjemna i interesująca. Trochę brakowało mi konkretów związanych z trzecim tłem, ale pewnie odległość do minionej epoki robi swoje - było to jakby na siłę dodane, sztuczne, niedopracowane. Książka lepsza niż ostatnie.  Karol jak wrócił z pracy to pytał, czy już przeczytałam, bo myślał, że od rana skończyłam  Wieczorem jak zaczęłam się śmiać przy zeznaniach Wojciechowskiego i komentarzy Patrycji, to uwierzył, iż czytam Chmielesię. Bo przeważnie przy czytaniu jej książek się śmiałam, no i wczoraj w końcu też
_________________ "...życie to taki dziwny prezent. Na początku się je przecenia(...) potem się go nie docenia(...)W końcu kojarzy się, że to nie był prezent, ale jedynie pożyczka" - Eric-Emmanuel Schmitt "Oskar i pani Róża"
|
pt lip 29, 2011 11:51 am |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: pt lis 09, 2007 5:09 pm Posty: 4045 Lokalizacja: lublin
|
nie mam jeszcze książki,najwcześniej za tydz.będę miała,kola trochę mnie przystopowałaś w zapędach,ale i tak kupię,przeczytam(jak to napisała DoubleB) z sentymentu,a może polubię choć jeśli kola ma rację,że romansidło,to akurat w tym gatunku nie gustuję.
_________________ -To już nie chcesz rozbebeszać worków?-wyzłośliwiła się słodko Alicja.
|
czw sie 18, 2011 10:04 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:35 pm Posty: 19423 Lokalizacja: MUC
|
do mnie jedzie möj gwalt w niedziela ma byc 
_________________ Swiatem rzadza 3 zywioly: Ogien, woda i... kobieta.
|
pt sie 19, 2011 3:40 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: wt lis 25, 2008 3:01 pm Posty: 13915 Lokalizacja: Warszawa
|
fajnie 
|
pt sie 19, 2011 3:41 pm |
|
 |
Funia
|
Uwielbiam Chmielewska, niestety nowa ksiazka pt. Gwalt jest beznadziejna. Z trudnoscia dotrwalam do ostatniej strony. Nudy, nudy... Wciaz kupuje kolejne ksiazki p. Joanny majac nadzieje na powrot starych klimatow.
|
sob sie 27, 2011 8:31 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: wt lis 25, 2008 3:01 pm Posty: 13915 Lokalizacja: Warszawa
|
to chyba jak każdy, sentyment, chociaż akurat dla mnie Gwałt nie był aż taki zły, Porwanie gorsze
|
ndz sie 28, 2011 10:44 am |
|
 |
pltm71
|
Pierwszy raz nie dałam rady przeczytać Chmielewskiej  I to chyba była ostatnia książka którą kupiłam Pani Chmielewskiej, o ile to jeszcze ona pisze 
|
czw lis 17, 2011 9:01 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:35 pm Posty: 19423 Lokalizacja: MUC
|
wiecie, ze juz po raz ktörys zaczelam i odlozylam.. sie musze w koncu wybrac
_________________ Swiatem rzadza 3 zywioly: Ogien, woda i... kobieta.
|
pt lis 25, 2011 4:13 pm |
|
 |
Grupa trzymająca władzę
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:42 pm Posty: 24905 Lokalizacja: Za Wielka Woda
|
 Re: Gwałt
czytam. podoba mi sie. chichram sie naprzemian z westchnieniami... ech. w morde.
_________________ * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * "zycie jest za krotkie by zyc byle jak..." * * * "Love is better than anger. Hope is better than fear. Optimism is better than despair. So let us be loving, hopeful and optimistic. And we’ll change the world."/Jack Layton/
|
czw paź 10, 2013 7:21 pm |
|
|